Butiken

Proteinpulver och träning

Träning är bra för både den fysiska och psykiska hälsan. Motion är idag något som läkare uppmanar till för att leva länge och ta hand om sin kropp på bästa sätt. Det behöver inte vara extrem träning som att ställa upp i triathlon eller springa maraton. Alla människor har olika förutsättningar till träning, viktigast är och hitta en nivå som passar just dig. Promenader i rask takt, cykla, dansa, rida eller vad som än lockar. 

Oavsett fysisk aktivitetsnivå stimulerar det kroppen och aktiverar muskler att byggas upp. Protein är musklernas byggsten och därför väldigt viktigt att få i sig för att bygga upp muskler och ge kroppen rätt förutsättningar. Protein finns i den vanliga kosten men det kan vara bra att komplettera med proteinpulver under och efter träningen. 

Hur mycket protein behöver kroppen? 

De nordiska näringsrekommendationerna är att 10–20 % av kalorierna vi äter under en dag ska bestå av protein, det motsvarar 50–70 gram per dag. Kom ihåg att alla människor har olika stort behov då det gäller intag av protein, precis som allt annat är det individuellt och handlar till stor del om att lära känna sin egen kropp. 

Personer som tränar på elitnivå har mycket större behov än en vanlig motionär, allt handlar om att hitta en balans i kroppen. Vad som passar bra för dig behöver inte fungera för en annan person. Bäst är att i samband med träning börja med att tillföra lite protein för att känna hur kroppen reagerar. Blir jag piggare och upplever jag att återhämtningen går snabbare? 

Det är inte skadligt för kroppen att få i sig för mycket protein. Efter en träning kan det vara behövligt och få i sig något typ av mellanmål. Fördelen med proteinpulver från White One är att det är billigt, ger en riktigt bra mättnadskänsla och smakar riktigt gott. Oavsett om du satsar på tävlingar eller motionerar och bygger muskler för din egen skull så finns proteinpulvret Slim Shake med dig hela vägen för att hjälpa dig orka lite mer och nå hela vägen. Med bra produkter och en stark vilja är ingenting omöjligt. 

Protein i mat 

Proteinpulver ska alltid kombineras med en varierad kost. I kosten finns det mängder med alternativ som innehåller mycket protein för den som vill maximera sitt intag tillsammans med pulvret. Baljväxter, ärtor och bönor är de livsmedel som ligger i topp då det kommer till proteininnehåll. Ett billigt och gott alternativ i kosten. Kött, fisk och ägg ligger på samma nivåer av proteininnehåll för den som föredrar det. Mjölk, vetekli och majs är andra produkter som har ett högt innehåll. 

Det går att äta en varierad kost oberoende om den består av vegetabiliska eller är helt vegansk. Alla mår bra av olika typer av kost och dess innehåll, att lära känna sin kropp och dess behov är bra för att kunna må så bra som möjligt i alla situationer. Vid träning ökar förbränningen och behovet av protein. Då är det extra viktigt att förse kroppen med bra mat. Under och efter träning är proteinpulver ett väldigt bra alternativ för att kompletteras med en nyttig lunch och middag. 

Är det ändå svårt att komma på bra mat att äta och njuta av går proteinpulvret att använda vid matlagning. Pannkakor kan plötsligt va ett bra alternativ och innehålla mycket protein. Smoothies eller vad du än vill, smyg till och med i extra protein i bakverk om du så önskar. Vi har tagit fram bra produkter vilka kan användas på en mängd olika sätt. Bestäm själv hur du vill få i dig ett extra tillskott av protein.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.